Press "Enter" to skip to content

Kleine kans op een hartstilstand tijdens de seks

Goed nieuws voor iedereen die er over in zit: de kans op een hartstilstand tijdens de seks is zeer klein. Een Amerikaanse studie kwam met dat geruststellende bericht naar buiten.

Het gebeurt in slechts 1% van alle gevallen tijdens de seks als mensen een hartstilstand krijgen.

De kans op een hartstilstand tijdens de seks is bij mannen wel beduidend hoger dan bij vrouwen! Mannen kunnen maar liefst 10 keer sneller een hartstilstand krijgen dan vrouwen.

Wetenschappers hebben onderzoek gedaan onder 4.500 mensen die overleden aan een hartstilstand en waarbij dat niet te verwachten was (bijvoorbeeld omdat ze niet ziek waren of met hartproblemen te kampen hadden). Ze brachten zo goed en zo kwaad als het ging in kaart waar de mensen mee bezig waren toen ze overleden.

Er was kennelijk veel behoefte aan het onderzoek met de vraag of er verband is tussen hartverlammingen en seks.

Het wordt vaak aan artsen gevraagd, maar er was nog geen duidelijk antwoord op te geven. Nu is dat wel het geval en het antwoord is voor veel mensen erg geruststellend.

Uit de cijfers blijkt dat van de 4.500 mensen slechts 35 mensen aan het seksen waren tijdens de hartstilstand.

Bij een hartstilstand of een hartverlamming wordt er plotseling geen bloed meer rondgepompt, waardoor het hart stil komt te liggen. Dit verschilt van een hartinfarct. Bij een hartinfarct raakt de kransslagader verstopt en kan er geen zuurstof meer bij het hart komen.

Be First to Comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *