Press "Enter" to skip to content

Van af en toe niet drinken naar geheelonthouder

Vroeger dronk ik redelijk. Niet dat ik mezelf elke avond helemaal klem zoop, maar ik lustte ze wel. En een tikkeltje aangeschoten was ik ook regelmatig. Een paar weken geleden besloot ik eens wat minder te gaan drinken. Niet meer door de weeks.

Dat was eigenlijk zo gepiept. Ik woon alleen en drink dus eigenlijk met niemand en kwam er al snel achter dat ik een gezelligheidsdrinker was. Na een tijdje doordeweeks niet gedronken te hebben (ik miste het ook niet) besefte ik ineens dat ik ook mijn eerste alcoholloze weekend achter de rug had. Ik maalde er niet om.

En nu is het dus zo dat ik al een maand niet gedronken heb!

Ik mis de alcohol niet, maar voel me er wel lekkerder door nu ik niet meer drink. Geen hoofdpijn meer, niet meer dat onrustige gevoel op een zondagmiddag (de avond ervoor flink doorgehaald), maar gewoon fris en fruitig. Niet alleen zijn mijn weekenden nu lekkerder en zinvoller, ook ga ik met veel meer zin naar mijn werk en opleiding. Het heeft me goed gedaan om geheel te gaan onthouden.

Nu is het niet zo dat ik helemaal niet meer wil drinken, maar het is stiekem ook wel een dingetje geworden. Want ik ben nu een maand nuchter. Als ik nu weer eens wat bestel, doorbreek ik dat patroon.

Dus het moet wel een heel bijzondere reden hebben als ik weer wat ga drinken!

Be First to Comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *